Заборгованість по заробітній платі до 1 липня 2013 року по всій країні не повинна перевищувати 613 млн грн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час селекторної наради заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

«1 квітня заборгованість по зарплаті зменшилася всього на 33 млн грн (3%). За оперативними даними, на 13 травня борг складають 1 млрд 45 млн грн, а згідно з графіками, (які були затверджені у квітні, - Ред.) вони повинні були скласти 812 млн», - сказала вона.

За словами міністра, на сьогоднішній день всього 4 області виконують графік погашення заборгованості по зарплаті: Дніпропетровська, Полтавська, Черкаська та Чернівецька.

Королевська також наголосила, що в структурі заборгованості борг економічно активних підприємств становить 565 млн грн, а економічно неактивних - 507 млн грн, підприємств-банкрутів - 424 млн грн. Крім того, 450 млн грн (43% від усієї заборгованості по країні) складають борги державних підприємств.

«Ми не бачимо динаміки. Так, за «Укроборонпрому» залишається 186 млн грн боргу, Міненерго заборгувало 68 млн грн, Фонд державного майна не виплатив 53 млн, Мінінфраструктури - 33 млн, Агентство держмайна - 29 млн», - повідомила вона.

Говорячи про регіональний розріз заборгованості, Королевська зазначила, що п'ятірка лідерів не змінюється.

«Заборгованість у Донецькій області становить 217 млн, Київській - 127 млн, Харківській - 89 млн, Києві - 71 млн грн та Львівській області - 57 млн грн» - уточнила міністр.

Вона підкреслила, що до 1 липня 2013 р. сума заборгованості повинна повністю відповідати графікам, які подані із регіонів і затверджені Міністерством, і складати 613 млн грн.
 
Тетяна Мацур,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369