Обвалення багатоповерхового будинку у передмісті столиці Бангладеш Дакки, внаслідок якого загинули 1127 людей, стало найбільш смертоносною техногенною катастрофою з 1984 року, коли стався вибух на хімічному заводі в індійському місті Бхопал.

Нагадаємо, обвалення восьмиповерхового будинку, у якому розташовувалися чотири швейні фабрики, банк і безліч магазинів, сталося 24 квітня. Живими з-під уламків були витягнуті близько 2,5 тисячі осіб.

10 травня з-під уламків будівлі була врятована жителька Бангладеш, яка 17 днів перебувала під завалами. Вона змогла розповісти журналістам про свій порятунок, пише РІА «Новости».

3 грудня 1984 року в індійському місті Бхопал на хімічному заводі компанії Union Carbide сталася катастрофа, внаслідок якої загинули 3 тисячі осіб, і ще 15 людей померли в наступні роки від наслідків впливу отруйних хімікатів на організм.

Нагадаємо, пошуки тіл загиблих внаслідок обвалення будівлі у Бангладеш, де розташовувалося п'ять швейних фабрик, завершилися. Всього вдалося виявити 1 тис. 127 тіл.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186