Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив на 1,5 місяці - до 1 серпня 2013 року - прискорити розробку законопроекту про спрощене отримання громадянства РФ для російських співвітчизників, повідомили у прес-службі уряду РФ.

Про це йдеться в указі Медведєва на виконання переліку доручень президента Росії Володимира Путіна після спілкування з росіянами у прямому ефірі.

«Розробити та внести до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації проект федерального закону, що передбачає спрощення процедур і скорочення термінів розгляду заяв про прийняття до громадянства Російської Федерації від співвітчизників - носіїв російської мови, родичі яких по прямій висхідній лінії раніше проживали на території Російської Федерації і СРСР, за умови їхнього переїзду на постійне місце проживання у Російську Федерацію і відмови від громадянства іноземної держави», - йдеться у документі.

Відповідну вказівку ​​ Федеральна міграційна служба, МЗС Росії, ФСБ Росії, МВС Росії, Міністерства освіти та науки Росії та Мін'юсту Росії повинні виконати до 1 серпня 2013 року.

Нагадаємо, 30 квітня президент Росії Путін доручив уряду до середини вересня розробити і внести у Держдуму відповідний законопроект.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208