Литва активно підтримує євроінтеграційний курс України і прагне, щоб на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013 року було підписано Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це заявив прем'єр-міністр Литовської Республіки Альгірдас Буткявічюс у ході зустрічі з віце-прем'єр-міністром України Костянтином Грищенком, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Грищенко подякував Буткявічюсу за допомогу Литви у забезпеченні зближення нашої країни з ЄС і підкреслив, що для українського керівництва курс на інтеграцію в європейський політико-правовий та економічний простір є безальтернативним.

Окремо віце-прем'єр запропонував істотно активізувати співпрацю між Україною та Литвою у сфері медицини та освіти. У контексті цих питань Грищенко у супроводі міністра охорони здоров'я Литви Вітаніса Андрюкайтіса і радника прем'єр-міністра Литви Антанаса Вінкуса відвідав один із найбільших медичних комплексів у Балтії - Сантаришські клініки лікарні Вільнюського університету і центральну станцію екстреної медичної допомоги Вільнюса.

Віце-прем'єр зазначив, що литовський досвід реформування охорони здоров'я, впровадження інформаційних технологій і створення великих багатофункціональних регіональних центрів, інтегрованих з провідними медичними університетами, становить істотний інтерес для України. Він запропонував включити обмін досвідом з цих питань до порядку денного міжурядової співпраці.

Як раніше повідомляв ForUm, радник Президента України - уповноважений України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна досягла прогресу по 8 з 11 критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

25 квітня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця літа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221