Постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 9 травня 2013 р. дію сьогоднішнього рішення Тернопільської міської ради №6/п32/1 «Про заборону розміщення радянської і нацистської символіки в м. Тернополі» зупинено, повідомили в прес-службі прокуратури Тернопільської області.

У повідомленні нагадується, що на засіданні 32-ї сесії Тернопільської міської ради 9 травня прийнято рішення «Про заборону розміщення радянської і нацистської символіки в місті Тернополі».

Крім заборони на використання зазначеної символіки під час масових заходів та її розміщення на будівлях, спорудах підприємств, установ, організацій, житлових будинках в Тернополі, визначено також щорічно 8 травня приспускати Державний прапор України з траурною стрічкою на всіх будівлях в Тернополі, незалежно від форм власності .

У прес-службі прокуратури нагадали, що аналогічного змісту розпорядження про використання 8 травня Державна прапора України прийняті в.о. Тернопільського міського голови 30 квітня і 8 травня поточного року, законність яких вже є предметом судового розгляду.

«Враховуючи, що прийняте рішення суперечить вимогам Конституції України, закону «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр..», Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» і прийняті з перевищенням наданих органу місцевого самоврядування повноважень, прокуратурою міста Тернополя до Тернопільського окружного адміністративного суду направлено позов про зупинення його дії, визнання незаконним та скасування.

Постановою суду від 9.05.2013 року дію рішення Тернопільської міської ради знято. У зв'язку з цим оскаржуваний акт органу місцевого самоврядування не підлягає виконанню до прийняття судом рішення у справі по суті», - наголошується в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 травня Тернопільський окружний адмінсуд за позовом прокурора Тернополя Віталія Сидорова призупинив дію рішення міськради від 2011 року, яким у місті заборонено публічне використання радянської символіки. У позові йдеться, що даний документ суперечить вимогам Конституції та законам України і прийнятий з перевищенням наданих органу місцевого самоврядування повноважень.

Сьогодні, 9 травня, депутати Тернопільської міської ради на позачерговій сесії знову заборонили використання радянської і нацистської символіки під час масових заходів, а також розміщення радянської і нацистської символіки на будівлях у місті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

505