На Красній площі в Москві відбувся військовий парад, в якому вперше бере участь рекордна кількість авіації.

Її число символізує 68-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Повітряну частину параду відкрили групи вертольотів Мі-8, Мі-26, Мі-28 і Ка-52.

Всього в ньому брали участь 17 авіаційних груп Військово-повітряних сил Росії. На максимально низькій висоті пройшли над центром російської столиці важкі літаки Ан-22 і Ан-124, літак дальнього радіолокаційного виявлення і управління А-50 і «клин» із трьох важких дальніх військово-транспортних літаків Іл-76.

З невеликими інтервалами у 20-30 секунд, групами по чотири повітряні судна, пролетіли винищувачі і бомбардувальники МіГ-29, МіГ-31, Су-24, Су-34, надзвукові ракетоносці-бомбардувальники Ту-22МЗ, Іл-78 і Ту-95.

Льотчики ліпецького державного центру підготовки авіаційного персоналу і військових випробувань продемонстрували «тактичне крило», що виконується у складі 10 літаків Су-34, Су-27 і МіГ-29, передає РІА «Новини».

Після цього над Красною площею пронеслися пілотажні групи "Російські Витязі" та «Стрижі» Кубинського центру показу авіаційної техніки, що складають знаменитий «Кубинський діамант». Це 9 літаків Су-27 і МіГ-29.

Замикала парад група з шести штурмовиків Су-25, які випустили дим кольору російського прапора і тягли за собою червоно-синьо-білий шлейф.

В Україні також проходять урочисті заходи з нагоди 68-ї річниці перемоги у ВВВ. Святкування розпочалося з урочистого підняття Державного прапора України під звучання Національного гімну.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340