За оцінками міністра закордонних справ Йорданії Насера Джуди, до середини 2014 р. сирійські біженці в Йорданії можуть скласти 40 відсотків населення. Зараз їх частка становить 10 відсотків, зазначає «Agence France-Presse».

До кінця 2013 року, за даними Джуди, біженці складатимуть 20-25 відсотків населення Йорданії, де проживає 6 мільйонів осіб.

За даними ООН, в Йорданії зараз перебувають майже 500 тисяч сирійських біженців, і їх число з кожним днем зростає. Як зазначало 8 грудня місцеве агентство Petra, тільки за 24 години на територію Йорданії прибули 1486 сирійців.

За даними на березень 2013 року, загальна кількість сирійських біженців перевищила мільйон чоловік, причому, за оцінками ООН, до кінця року їх число може потроїтися і досягти 3 мільйонів. Більшість сирійців вирушили у Ліван і Йорданію. Крім того, їх прийняли в Туреччині, Іраку, а також Єгипті та інших країнах Північної Африки, пише «Lenta.ru».

Країни, що розміщують біженців, відчувають труднощі із забезпеченням їх продуктами харчування і водою. У січні 2013 року ООН заявляла про необхідність зібрати для допомоги сирійським мирним громадянам 1,5 мільярда доларів.

Конфлікт між прихильниками і противниками президента Башара Асада почався в Сирії навесні 2011 року. Під час громадянської війни загинуло вже більше 70 тисяч осіб.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380