Новітня французька балістична ракета М-51, здатна нести ядерний боєзаряд, вибухнула у неділю під час випробувального пуску з підводного положення з борту атомного підводного човна, повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на представників військових і цивільних властей країни.

Випробування ракети, яка за умовами проведення стрільб не несла ні звичайного, ні ядерного боєзаряду, проходили біля атлантичного узбережжя Франції, у департаменті Фіністер. За словами представника морської префектури Атлантичного району Ліонеля Делора, невдовзі після пуску з атомного підводного човна Le Vigilant стався самопідрив ракети. Делор повідомив, що можливі причини інциденту поки невідомі, повідомляє РІА «Новости».

Інцидент з ракетою М-51 став першою невдачею подібного масштабу за останні 17 років. «Це перша невдача з 1996 року... Її причина буде встановлена ​​ після вивчення обставин», - заявив журналістам Делор.

Влада Франції підкреслює, що невдалий пуск ракети не міг призвести до серйозних наслідків, оскільки район випробувань був заздалегідь закритий для руху морських і повітряних цивільних суден.

Міжконтинентальна ракета М-51 з 2010 року перебуває на озброєнні підводних атомних ракетоносців нового покоління, що входять до складу Стратегічних морських сил Франції. Вона замінила більш ранні стратегічні балістичні ракети М-45. У порівнянні зі своєю попередницею ракета М-51 має підвищену точність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310