Ракетний удар ізраїльських військ із території Сирії, про який раніше повідомляли сирійські ЗМІ, був направлений на знищення партії тактичних ракет Fateh-110, які Іран планував поставити ліванському угрупованню «Хезболлах», повідомляє у неділю агентство Рейтер з посиланням на неназвані джерела у західних розвідувальних службах .

«У ході атаки цієї ночі, так само як і в ході попередньої атаки, метою були партії ракет Fateh-110, які транзитом прямували до «Хезболлах» із Ірану», - цитує агентство слова джерела.

У ніч на неділю сирійське телебачення повідомило про декілька сильних вибухів в околицях столиці країни - Дамаска, причиною вибухів був названий ракетний обстріл ізраїльтянами сирійських військових об'єктів. Влада Ізраїлю повідомлення про ракетний удар коментувати відмовилися, повідомляє РІА «Новости».

Раніше у суботу ізраїльські літаки завдали удару по території Сирії не вторгаючись у повітряний простір країни. Пізніше агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на неназваних представників ізраїльської сторони повідомило, що метою авіаудару була також партія іранської зброї, яка призначалася для «Хезболлах».

На початку тижня ізраїльська армія поставила під рушницю сотні резервістів для участі у раптових навчаннях біля кордонів з Сирією та Ліваном. За даними армійської прес-служби, у маневрах, які триватимуть до кінця тижня, війська відпрацьовують сценарій «раптової ескалації» на півночі.

Сирійське державне агентство САНА повідомляє, що ракетній атаці піддався дослідний центр у передмісті Дамаска Джамрайа. Крім того, САНА повідомляє про те що, є жертви.

«Знову розпочата пряма агресія Ізраїлю підтверджує участь Ізраїлю у змові проти Сирії та його зв'язок з терористичними угрупованнями, які діють у Сирії за підтримки Заходу і деяких арабських країн», - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, ліванський телеканал «Аль-Манар», який належить організації «Хезболлах», повідомив, що метою ізраїльського удару стали три військові об'єкта поруч з Дамаском.

За даними джерел телеканалу, ізраїльські літаки з повітря атакували склади з боєприпасами, базу ППО і казарми під Дамаском у передмісті Джамрайя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

390