Одна людина загинула, 33 звернулися за медичною допомогою внаслідок аварії поїзда, що перевозив хімічні речовини. Аварія сталася вночі в суботу поблизу бельгійського міста Гент, повідомила влада провінції Східна Фландрія.

На даний момент встановлено, що аварія сталася у результаті переходу потяга, що прямував із Нідерландів, із однієї колії на іншу. Кілька вагонів-цистерн завалилися на бік, виникла пожежа і прогриміли вибухи. Із цистерн вилилися і загорілися високотоксичні речовини, що містять ціаніди, повідомляє РІА «Новости».

Горіння вагонів-цистерн, у яких перевозився акрилонітрил, припинилося в суботу ввечері, проте згорілі вагони повинні ще повністю охолодитися. Пожежники не заливали водою полум’я, щоб уникнути викиду в повітря токсичних парів.


 
Проби повітря дали хороші результати, влада запевняє, що розлив токсичних речовин не становить небезпеки для здоров'я. Проте п'ятистам евакуйованим внаслідок аварії місцевим жителям поки не дозволено повертатися у свої будинки.

Слідча бригада зараз вивчає, чи є прямий зв'язок між катастрофою товарного поїзда і загибеллю людини. За попередньою інформацією, вини машиніста-голландця у події немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

426