Двом новим затриманим у справі про теракт під час міжнародного марафону в Бостоні-студентам із Казахстану Діасу Кадирбаєву і Азамату Тажаякову - пред'явлені звинувачення у змові з метою перешкоди правосуддю, передає агентство «Reuters» з посиланням на судові документи.

Раніше поліція повідомила, що затримано трьох нових підозрюваних у справі про вибухи у Бостоні. ЗМІ повідомили, що йдеться про двох студентів із Казахстану та одного громадянина США. Всі вони, за даними джерел у правоохоронних органах, приятелі по коледжу Джохара Царнаєва, якому пред'явлені звинувачення у теракті, повідомляє РІА «Новости».

Згідно з матеріалами звинувачення, нові підозрювані пов'язані не з підготовкою теракту, а з тим, що сталося після його вчинення. Вони звинувачуються у тому, що викинули рюкзак і електронні пристрої із кімнати Джохара Царнаєва, після того як дізналися, що його підозрюють у скоєнні теракту. Крім цього, затримані могли давати слідству неправдиві свідчення.

Брати Тамерлан іДжохар Царнаєви звинувачуються в організації теракту на марафоні у Бостоні 15 квітня. Тоді загинули три людини, понад 200 були поранені. Джохар був затриманий 20 квітня. Тамерлан 19 квітня помер від поранень, отриманих у перестрілці з поліцією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327