Через повідомлення про замінування із супермаркету у Голосіївському районі Києва евакуювали 450 осіб, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю столичного управління МВС.

Згідно з повідомленням, вчора, 30 квітня, о 17:34 у міліцію зателефонував чоловік і повідомив про те, що в одному із супермаркетів біля станції метро «Либідська» закладено вибухівку.

На місце події виїжджали співробітники вибухотехнічної служби, експерти-криміналісти, кінологи, слідчо-оперативна група і патрульні міліціонери.

«Для безпеки громадян правоохоронці евакуювали відвідувачів та працівників закладу. Всього більше 450 чоловік були евакуйовані», - повідомили у міліції.

Під час огляду приміщення та прилеглої території жодних підозрілих та вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Інформація внесена до Єдиного обліку Голосіївського райуправління міліції. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 259 Кримінального кодексу України. Правоохоронці вживають усіх необхідних заходів щодо встановлення особи того, хто телефонував.

У міліції нагадали, що завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності відповідно до статті 259 Кримінального кодексу України тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді арешту, обмеження волі або позбавлення волі на строк до 8 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269