Єлисейський палац, де розташована резиденція французького президента, виставить на торги частину вин зі своїх льохів, повідомляє у вівторок аукціонний будинок Drouot.

На аукціоні, який пройде 30 і 31 травня у Парижі, будуть представлені 1,2 тисячі пляшок, спеціально відібраних головним сомельє Єлисейського палацу Віржіні Руті. Ці вина у той чи інший час подавалися до столу глави держави. Рішення оновити льохи було прийняте з міркувань економії в умовах кризи - замість проданих вин будуть закуплені скромніші, а зєкономлені кошти підуть до державного бюджету, повідомляє РІА «Новости».

Діапазон оціночної вартості вин становить від 15 євро за найдешевше вино до 2,2 тисячі євро за Шато Петрюс 1990 року. Очікується, що багато вин будуть доступні за ціною менше ста євро.

Переважно йдеться про продукцію бордоських і бургундських виноробів, проте у цілому географія досить широка: Ельзас, Шампань, долина Луари, долина Рони, південний захід Франції.

Льохи Єлисейського палацу були створені у 1947 році та оновлені в 1995 році для того, щоб забезпечити кращі умови зберігання вина. У цілому в них зберігаються близько 12 тисяч пляшок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269