Європейський суд з прав людини визнав, що арешт і утримання колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко під вартою є незаконним і політично мотивованими, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Таким чином, ЄСПЛ визнав порушення ст. 5 і ст.18 Європейської конвенції з прав людини щодо Юлії Тимошенко. Рішення у справі лідера опозиції було прийнято одноголосно.

Нагадаємо, сьогодні в Страсбурзі проходить засідання Європейського суду з прав людини щодо лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Як раніше повідомляв ForUm, на думку Віктора Януковича, після завершення всіх судових розглядів у справі колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко розгляд питання про її помилування неможливий.

19 квітня Президент України Віктор Янукович передав у комісію при Президентові України з питань помилування звернення жінок-депутатів Лілії Гриневич, Марії Матіос, Людмили Денисової, Олександри Кужель та Ірини Луценко до Глави держави з проханням помилувати екс-прем'єр-міністра Тимошенко.
11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

9 травня Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків).

Згідно із заявою МОЗ, з медичної точки зору необхідності у перебуванні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в лікарні давно немає.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

337