Президент Польщі Броніслав Коморовський високо оцінює шанси на підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, зазначаючи, що українській владі необхідно ще виконати низку зобов'язань перед ЄС. Про це він сказав в інтерв'ю польській газеті Rzeczpospolita.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи дасть виконавчий орган Євросоюзу, Європейська комісія, «зелене світло» на підписання Угоди з Україною у листопаді цього року, Коморовський сказав: «Є великий шанс, що так станеться. Тоді підписання Угоди відбудеться у листопаді на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі».

Коморовський назвав «стратегічно важливим» для Польщі створення Асоціації між Україною та Європейським Союзом, нагадавши, що польська влада активно підтримує підписання цього документа, повідомляє «УНІАН».

«Умовою успіху, однак, є виконання Україною зобов'язань щодо здійснення низки важливих внутрішніх реформ, серед яких - реформа системи правосуддя», - сказав президент Польщі.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Президент України Віктор Янукович висловив переконаність, що підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС має відбутися під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді.

25 квітня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця літа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321