Чорноморський флот Росії у найближчій перспективі отримає до 20 нових надводних кораблів, підводних човнів і бойових катерів. Про це повідомив журналістам командувач ЧФ віце-адмірал Олександр Федотенков.

За його словами, вже в 2013 році повинен бути спущений на воду, а в 2014 році прийнятий до бойового складу ЧФ новітній сторожовий корабель проекту 11356 «Адмірал Григорович».

«Він стане першим у серії із шести сторожових кораблів даного проекту, оснащених корабельним комплексом великої дальності «Калібр» з високоточною крилатою ракетою. Ці кораблі отримали назви «Адмірал Ессен», «Адмірал Макаров», «Адмірал Бутаков», «Адмірал Істомін» і «Адмірал Корнілов», - зазначив Федотенков.

Він поінформував, що ЧФ розраховує також на отримання шести нових підводних човнів проекту 636 класу «Варшав'янка». «Перші три із них будуть носити назви «Новоросійськ», «Ростов-на-Дону» і «Старий Оскол», - уточнив віце-адмірал і додав, що до складу ЧФ надійдуть ще 7 бойових катерів різного призначення та інших кораблів.

У лютому 2012 року Федотенков заявив, що ЧФ візьме до бойового складу шість підводних човнів проекту 636 до 2017 року. «Перші три корпуси ми отримаємо в 2014 році, один - у 2015 році і два - в 2016 році для формування повноцінної бригади підводних човнів ЧФ», - сказав тоді командувач, нагадавши, що всі підводні човни вже закладені на «Адміралтейських верфях» у Санкт-Петербурзі. В даний час у складі ЧФ є два підводні човни: «Алроса» проекту 877В і «Святий князь Георгій» проекту 641б.

Передбачається, що нові човни базуватимуться у Севастополі та Новоросійську. Під базування у Новоросійську планується виділити причальний фронт, передає «ИТАР-ТАСС».

Як зазначив командувач, після приходу нових підводних човнів на ЧФ з Україною буде підписано додаткову угоду до базового договору про розміщення російського флоту на українській території.

За його словами, планується «істотно» відновити і морську авіацію ЧФ, зокрема, за рахунок отримання бомбардувальників Су-24М. «З надходженням в авіацію флоту літаків Су-24М збільшаться діапазон і дальність застосовуваних засобів ураження штурмової авіації. До 2020 року можливості авіації флоту збільшаться порівняно з 2012 роком приблизно в 2,5-3 рази, - зазначив він. - Буде розвиватися протичовнова, пошуково-рятувальна і військово-транспортна авіація».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198