Якщо раніше на держреєстрацію будівельного проекту потрібно було 290-300 днів (без земельних питань), то зараз завдяки дерегуляції термін для об'єктів 4-5 категорії становить від 1 до 64 днів. Про це міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник заявив на конференції, передає кореспондент ForUm`у.

За словами чиновника, якщо в 2011 р. було видано 46 тис. дозволів на будівництво, то в 2012-му вже 109 тис., у т.ч. 108 тис. декларативним шляхом щодо об'єктів 1-3 категорії.

Міністр додав, що до кінця поточного року планується змінити Державні будівельні норми (ДБН). «Зараз у нас 222 ДБН з часів СРСР, до кінця року треба повністю їх оновити, у т.ч. в плані гармонізації з європейськими нормативами. При цьому намічено скоротити число ДБН з переведенням їх у національні стандарти», - уточнив глава Мінрегіону.

Темник зазначив, що дуже добре ставиться до критики, оскільки вона допомагає зрозуміти недоробки. «Особисто я дуже зайнятий, і чудово, що від галузі є зворотний зв'язок, що дає можливість краще працювати над проблематикою в атмосфері конструктивного діалогу», - сказав чиновник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307