Українці зможуть отримати 10 тисяч квартир за програмою оренди житла під 3% річних з правом подальшого викупу. Про це, як передає кореспондент ForUm`у, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник заявив на брифінгу.

Чиновник зазначив, що для цього потрібно спочатку побудувати відповідне житло.

Він уточнив, що участь у програмі не вимагає першого внеску і розрахована на 15 років. «Взяти участь зможуть всі малозабезпечені громадяни, але пріоритет буде відданий працівникам бюджетної сфери. Щодо метражу, то на 1 людину або сім'ю з 2 чоловік надається 40 кв.м, на кожну дитину - по 18 кв.м, на 4 особи - 76 кв.м. Підраховано, що оренда квартири в 50 кв.м буде коштувати 2600 грн/міс.», - акцентував міністр.

І додав, що в цілому в 2013 році за будівельними держпрограмами планується побудувати 6 тис. квартир. «Зараз працює 4 державних житлових програми. Торік по них побудовано близько 4 тис. квартир, у цьому, сподіваємося, буде значне пожвавлення. І цьому вже є підтвердження: у І кварталі вдалося побудувати близько 4 млн. кв.м житла», - сказав глава Мінрегіону.

Він уточнив також, що в 2012 році на компенсацію відсотків по іпотеці спрямовано 300 млн грн, а це дозволяє залучити в галузь більше 1 млрд грн кредитних ресурсів. «Будівництво за цією програмою йде дуже потужно в самих різних регіонах», - заявив Темник.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник голови правління державної іпотечної установи (ДІУ) Юрій Зоц заявив, що державна житлова програма «Оренда з правом викупу» може бути розглянута Кабінетом Міністрів вже після травневих свят.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326