Якщо Угода про асоціацію між Україною і ЄС не буде підписана під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді, то потім можна десятиліттями обговорювати причини невдачі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції в Києві заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

«Якщо ми зазнаємо невдачі у листопаді, то ми можемо десятиліттями, можливо, протягом життя декількох поколінь обговорювати і дискутувати, що пішло не так», - зазначив міністр.
Сікорський додав, що покидає Україну з більшою надією на підписання Угоди про асоціацію, ніж коли прибув у нашу країну.

«Я бачу справжню рішучість з боку Президента та опозиції зробити все можливе, щоб прийняти і виконувати законодавство, яке спрямоване на наближення України до ЄС», - сказав він.

Сікорський підкреслив, що поки мова не йде про досягнення згоди про формальне завершення процесу. «Ставки дуже високі, а часу дуже мало. Я боюся, що якби довелося приймати рішення зараз, то відповідь була б «ні». Але в України залишилося три критично важливі місяці, протягом яких можна зробити те, що необхідно», - підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше Сікорський заявив, що Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця літа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

730