Україна повинна виконати взяті на себе зобов'язання для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця літа. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

«Важливо розуміти, що часу (до саміту Україна - ЄС у листопаді 2013 року, - Ред.) залишилося мало, і зараз немає якоїсь магічної дати, але є величезний ризик, що може бути занадто пізно, навіть якщо в останній момент Україна зробить правильні кроки... Якщо говорити дуже приблизно, то термін, який не можна буде у жодному разі порушити, десь кінець літа», - сказав Сікорський.

Міністр нагадав, що ЄС очікує від української влади прийняття законопроектів, що стосуються питань правосуддя, верховенства права і демократії.

«Також важливими є всі питання, які стосуються чесності і справедливості проведення виборів. Ці аспекти будуть особливо уважно вивчатися в ЄС», - зазначив Сікорський.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Президент України Віктор Янукович висловив переконання, що підписання Угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС має відбутися під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

586