Регіональна програма розвитку регіональної російської мови і російської культури буде профінансована в нинішньому році в Севастополі з міського бюджету в обсязі одного мільйона гривень.

Про це повідомив журналістам перший заступник голови Севастопольської міської держадміністрації Сергій Савенков.

«Я вважаю, що проблем з розвитком російської мови в Севастополі не існує, це питання під постійним контролем, тому, як і в минулі роки, буде стабільне фінансування на виконання плану заходів на 2013 рік», - сказав Савенков.

Передбачені поповнення бібліотек книгами російською мовою, зокрема, навчальними та методичними посібниками з курсу «Севастополезнавство», видання та закупівля творів севастопольських авторів. Крім того, будуть профінансовані близько 10 фестивалів, у тому числі музичний - імені П. Чайковського, постановки п'єс російських класиків і російських народних казок у театрах міста, передає «УКРІНФОРМ».

Відбудуться «Севастопольські Кирило-Мефодіївські читання», свято слов'янської писемності і культури, міський конкурс шкільної преси та юних журналістів «Проба пера», міжрегіональний форум вчителів російської мови і літератури та інші заходи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417