Жертвами обвалення будівлі у Бангладеш стали більше 170 людей, повідомляють місцеві ЗМІ. За даними на ранок 25 квітня, бангладеська газета The Daily Star з посиланням на представника поліції Валі Ашрафа Кхана повідомляє про 175 жертв, а видання RTNN - про 173. Згідно даними влади, 138 загиблих вже впізнані.

Рятувальники продовжують працювати на місці події, розбираючи завали у пошуках тих, хто вижив. Вранці 25 квітня вдалося врятувати ще трьох осіб. За даними влади, під завалами ще залишаються щонайменше 30 людей, яких можна врятувати. У цілому внаслідок катастрофи постраждали понад 1,2 тисячі осіб.

У четвер у Бангладеш оголошено національний траур за загиблими. Влада вже визначила суму компенсацій: сім'ї загиблих отримають по 20 тисяч так (близько 7,6 тисячі рублів), потерпілі - по п'ять тисяч так (близько 1,9 тисячі рублів), пише «Lenta.ru».

Обвалення будівлі сталося рано вранці 24 квітня у Савара - передмісті Дакки. У зруйнованому дев'ятиповерховому будинку розташовувалися п'ять швейних фабрик, торговий комплекс і філія банку Brac Bank. За день до обвалення у будівлі з'явилися великі тріщини, що спровокувало паніку серед працівників позташованих там підприємств. Поліцейські оглянули будівлю і звернулися до влади з проханням тимчасово закрити доступ до неї, проте чиновники проігнорували попередження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416