Північна Корея збирає протитанкові споруди з колод, булижників та цементу на території, що межує з Південною Кореєю, повідомляє агентство Ренхап з посиланням на китайський телеканал.

У середу вранці китайська телеканал Beijing TV показав, як військові Північної Кореї споруджують величезні бетонні колони на прикордонній території. На думку телеканалу, барикади будуть стримувати танки та іншу військову техніку Південної Кореї у разі початку воєнних дій.

Китайський телеканал зазначив, що спорудження протитанкових барикад є далеко не буденною справою для північнокорейців, і припустив, що керівництво КНДР готується до війни.

Відносини між Пхеньяном і Сеулом значно погіршилися після жорсткої реакції КНДР на проведення США і Південною Кореєю широкомасштабних військових навчань. На початку квітня з'явилися припущення про те, що Північна Корея може здійснити випробувальний пуск балістичної ракети середньої дальності типу «Мусудан», передає РІА «Новости».

За інформацією ЗМІ, у разі невдалого пуску балістичних ракет типу «Мусудан» Пхеньян може здійснити одночасний пуск кількох ракет типу «Скад» і «Нодон».

Минулого тижня державний комітет оборони КНДР представив список умов для ведення діалогу з Південною Кореєю і США, серед яких вказані «виведення всіх ядерних засобів із регіону» Корейського півострова, скасування «сфабрикованих і несправедливих санкцій ООН», обіцянку не загрожувати суверенітету країни і обов'язкові вибачення за ворожі дії щодо Пхеньяна. Південна Корея і США назвали ці вимоги абсурдними.

Як раніше повідомляв ForUm, Південна Корея покликала КНДР за стіл переговорів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286