Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок членам озброєної банди, які скоювали тяжкі злочини на території столиці протягом 2003-2009 років.

За даними прес-служби прокуратури Києва, внаслідок злочинної діяльності постраждали 32 людини, яким заподіяно збитків на суму понад 1 млн гривень.

Злочинну групу організували 4 громадян Грузії, які надалі залучили до своєї діяльності ще двох українок. На озброєнні банди знаходились мисливський нарізний карабін, бойова гвинтівка, самозарядні пістолети і набої до них. Крім того, під час скоєння злочинів бандити використовували автомобілі з викраденими номерними знаками і радіостанції, налаштовані на міліцейську хвилю.

Слідством встановлено, що у березні-травні 2009 року банда скоїла два збройні напади на громадян, які займалися обміном валюти біля універмагу «Україна». Під час одного з них було вбито чоловіка.

«Всі злочини розбійники скоювали за ретельно розробленим планом, в якому кожен зі співучасників грав певну роль. Протягом декількох днів злочинці спостерігали за потенційними жертвами, вивчали їхні маршрути пересування і розпорядок дня», - повідомили в прокуратурі.

Під час досудового слідства та судового розгляду справи була доведена причетність членів цієї злочинної групи ще й до скоєння з 2003 року більше 30 крадіжок з квартир та автомобілів у різних районах столиці.

Вироком Шевченківського районного суду м. Києва троє учасників банди засуджені до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна. Решта учасників злочину проведуть за гратами від 5 до 9 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192