Житель с.Малодолинське у вазонах вирощував елітні сорти конопель, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС в Одеській області.

«Під час проведення санкціонованого обшуку, - розповів заступник начальника УБНОН Одеської області Андрій Бурячок, - у дворі чоловіка у підсобному приміщенні були виявлені 18 вазонів з рослинами конопель, сірникову коробку з насінням, а також скляні банки і 21 поліетиленовий пакет з речовиною рослинного походження вагою 200 грамів».


 
Власником кімнатної наркоплантації виявився 49-річний безробітний чоловік. За його словами, насіння конопель він привіз до України з Італії, де минулого року був на заробітках. Там він придбав їх за ціною 15 євро за 1 зернятко.

 
Зазначається, що до вирощування рослин чоловік підійшов серйозно - вивчив спеціальну літературу, придбав органічні добрива і обладнав спеціальні бокси. В одному із них були вазони з молодими рослинами, в іншому - кущ, із якого він планував вивести новий сорт шляхом штучного запилення. Обидва бокси були обладнані лампами, вентилятором і системою крапельного зрошення.

 
Встановлено, що коноплю він вирощував з метою подальшого збуту.

«Завдяки своєчасному реагуванню правоохоронців заробити незаконним способом йому не вдалося. Таким чином, у незаконний обіг не було допущено понад 9 тисяч доз марихуани на суму близько 900 тисяч гривень за цінами «чорного ринку», - повідомили у міліції.

Протиправні дії наркоаграрія підпадають під дію статей 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) та 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України, що передбачають відповідальність аж до позбавлення волі на строк до восьми років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

544