Українці організовано і дружно взяли участь у всеукраїнському суботнику, який проходив 20 квітня, проте цей темп старанності та завзяття потрібно підтримувати і надалі. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул зазначив, що суботник мав об'єднуюче значення для всіх українців.

«Суботник об'єднав велику кількість небайдужих громадян для наведення порядку в містах і селах. Це прояв істинного патріотизму, відповідальності за свою громаду і за свою країну», - сказав він.

Разом з тим прем'єр-міністр України зазначив, що зроблено чимало, однак далеко не скрізь наведений ідеальний порядок. Тому роботи з благоустрою потрібно продовжити щонайменше до травневих свят.

«Ми повинні не тільки навести порядок, але і підтримувати його постійно. Впевнений, що прагнення і щирість українців допоможуть нам у цьому», - сказав Азаров.

Як повідомляв ForUm, у всеукраїнському суботнику взяло участь більше 5 мільйонів чоловік і понад 350 тис. колективів підприємств.

Було встановлено 435 нових і відремонтовано 11 377 тис. існуючих дитячих майданчиків, прибрано та приведено у належний санітарний стан понад 27 тис. га прибудинкових територій, а також ліквідовано 22 тис. несанкціонованих звалищ, із яких вивезено 272 тис. куб. м побутових відходів.

Також висаджено 2 млн 430 тис. дерев та 527 тис. кущів, упорядковано понад 10 млн кв.м газонів і клумб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263