Суд Бразилії засудив кожного з 23 поліцейських на 156 років в'язниці за масове вбивство ув'язнених у подіях 20-річної давнини.

«Бразильський суд засудив 23 поліцейських до 156 років позбавлення волі кожного за участь у масовому вбивстві в'язнів у в'язниці Карандіру у Сан-Паулу в 1992 році», - наголошується в повідомленні.

Адвокати засуджених поліцейських заявили, що оскаржуватимуть вирок. Ще три співробітника поліції були виправдані. Адвокати поліцейських наполягають на тому, що їхні підзахисні просто виконували свій обов'язок і діяли в рамках самооборони, оскільки багато ув'язнених були озброєні.

Поліцейських визнали винними у вбивстві 13 в'язнів під час операції з придушення тюремного бунту. У цілому в результаті операції загинули 111 ув'язнених.

За даними сторони обвинувачення, більшість з них була застрелена з близької відстані, передає «ВВС».

Слухання у справі про «різанину в Карандіру» тривають, у найближчі місяці перед судом повинні постати ще кілька десятків поліцейських

Бунт у Карандіру - одній з найбільших на той момент південноамериканських в'язниць, де утримувалося 10 тисяч в'язнів, - почався 2 жовтня 1992 року, після того як сварка між двома ув'язненими швидко переросла у протистояння конфліктуючих злочинних кланів. Хоча тюремні бунти в Бразилії не рідкісні, число жертв «різанини в Карандіру» і процес покарання винних, що тривав два десятиліття, шокував населення країни.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215