Під час розгляду у Верховній Раді питання про недовіру Кабінету Міністрів члени уряду були впевнені, що їх нема за що відправляти у відставку. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов в ефірі програми «Факти тижня з Оксаною Соколовою» на телеканалі ICTV.

«Верховна Рада - це те місце, де ніколи не можна спрогнозувати, як закінчиться голосування. Але я вам скажу, ми були впевнені, що нас нема за що відправляти у відставку, це розуміли всі міністри, і це підтвердило голосування», - зазначив він.

За словами першого віце-прем'єра, ті заяви, які робила опозиція - необґрунтовані. «Якщо ви бачили цю подію, то звучали тільки такі речі, які були необґрунтовані, опозиція говорила про цифри, які не можна довести», - заявив Арбузов.

У той же час, він підкреслив, що неправильно звинувачувати уряд у падінні темпів будівництва і деяких інших показників. «Нас звинуватили в тому, що впали експортні операції. Вони впали не в нас, вони впали у наших партнерів, це світова криза, це криза в Європі. Нас звинуватили в тому, що ми витратили золотовалютні резерви. Потрібно запитати, а на що ми витратили їх, а я відповім: ми витратили їх на сплату боргів, які брала ця влада і не тільки ця, ми їх витратили на те, щоб наша гривня була стабільною, і це відчуло все населення нашої країни» , - підсумував перший віце-прем'єр-міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 квітня Верховна Рада України не підтримала резолюцію недовіри Кабінету Міністрів Миколи Азарова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193