Сьогодні, 19 квітня, у Києві під час засідання Вищої рейтингової комісії визначені «Сумлінні платники податків - 2012», повідомляє прес-служба Асоціації платників податків України.

У рейтингу, який проводить Асоціація платників податків України, взяли участь майже дві тисячі підприємств з усіх областей України.

Як зазначила президент АНУ, голова Вищої рейтингової комісії Валентина Арбузова, підприємства, що подали заявку на участь в рейтингу «Сумлінні платники податків», оцінювалися згідно з чіткими критеріями. У рейтингу змогли перемогти навіть найдрібніші, але сумлінні підприємці, оскільки до уваги бралися не абсолютні, а відносні показники ефективності роботи підприємств.

Рейтингова комісія оцінювала в балах співвідношення сплачених податків і доходів підприємства (податкове навантаження). Окремо оцінювалися відсоток фонду заробітної плати і соціальних програм у доходах і кількість працюючих. Крім того, враховувалися своєчасність і повнота сплати, відсутність порушень та заборгованостей.

Щоб зрівняти шанси бізнесу різних розмірів і секторів економіки в конкурсі, виділені 11 галузевих номінацій у 3 категоріях: малі, середні і великі підприємства.

Під час засідання на розгляд Вищої рейтингової комісії була подана 351 заявка від учасників Рейтингу, які стали переможцями на регіональному етапі і які змагалися у другому турі на всеукраїнському рівні.

Членами комісії, що визнала переможців, є президент АНУ Валентина Арбузова, міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, перший віце-президент АППУ Василь Матійчик, голова правління АТ «Телеканал «Інтер» Єгор Бенкендорф, народний депутат України Оксана Калетник, голова правління «Домобудівний комбінат № 4» Петро Шилюк, народний депутат України Віталій Хомутиннік, директор державної установи «Інститут економіки та прогнозування НАН України» Валерій Геєць.

Рейтинг проводився у два тури - на регіональному та всеукраїнському рівнях. Участь в обох турах безкоштовна. Урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків - 2012» відбудеться 23 травня в Києві.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320