У першому кварталі 2013 року було проведено сім невиїзних спостережень за фінансовим моніторингом банків. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу заявив заступник директора департаменту фінансового моніторингу Національного банку України Дмитро Тимофєєв.

«Досить новим методом фінансового моніторингу банків на сьогоднішній день є невиїзні спостереження. Якщо в першому кварталі 2012 року було здійснено три таких спостереження, то за аналогічний період нинішнього року – сім», - сказав він.

За його словами, збільшення кількості таких перевірок не говорить про те, що є недоліки у самій системі, а навпаки, що цей інструмент є ефективним і дозволяє у найкоротші терміни без зайвого навантаження на банки звертати увагу на проблемні питання.

Тимофєєв підкреслив, що у ході виїздів НБУ не тільки здійснює формальну перевірку, вимагаючи документи щодо виконання банками вимог законодавства, а й намагається роз'яснити ту інформацію, яка цікавить самі банки.

«Це непросто формальна перевірка, а діалог для підвищення якості роботи системи та якості виконання вимог законодавства», - підсумував Тимофєєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231