У 2012 році Білорусь як член Митного союзу вперше зайняла перше місце за реальними обсягами взаємної торгівлі з Росією серед країн СНД, вперше обігнавши Україну.

Про це сказав заступник міністра економічного розвитку РФ Олексій Лихачов у ході парламентських слухань «Про хід євразійської економічної інтеграції» у Держдумі РФ.

«Ми наприкінці минулого року підійшли до фінішної межі взаємної торгівлі з такими цифрами по майданчику СНД. Перше місце традиційно взяла Україна з цифрою трохи більше 45 млрд дол, друге місце з цифрою трохи менше 45 млрд дол посіла Білорусь. Однак, виходячи з тієї тенденції, що ми не бачимо як мінімум 5% у торгівлі з Білоруссю через відсутність митного кордону, не важко зробити висновок: вперше в новітній історії Росії на майданчику СНД найбільша торгівля у нас була з Білоруссю, а не, жаль, з Україною», - сказав Лихачов, повідомляє «УНІАН».

При цьому він підкреслив, що це викликано участю Білорусі та Росії у Митному союзі.

Нагадаємо, за даними Держстату України, взаємний товарообіг України та Росії за 2012 рік склав 45,05 млрд дол. Експорт з України в РФ склав 17,632 млрд дол (падіння на 11% до 2011 року), імпорт – 27,418 млрд дол (падіння на 5,9% до 2011 року). Значну частку в імпорті з РФ займає поставка енергоносіїв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160