Конституційна Асамблея України на своєму засіданні у квітні розгляне зміни до Конституції України, повідомила радник Президента України, керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України Марина Ставнійчук.

«Я сподіваюся, що у найближчі тижні ми проведемо засідання Конституційної Асамблеї. Це непроста робота, ми припускали, що засідання Конституційної Асамблеї відбудеться у березні. Разом з тим, комісії допрацьовували тривалий період часу свої пропозиції, узгоджували їх між собою», - сказала вона журналістам перед початком засідання Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

За її словами, готуються не тільки пропозиції щодо змін до тексту Конституції, але й пропозиції щодо законопроектів у частині розвитку місцевого самоврядування.

Радник Президента також зазначила, що Конституційна Асамблея підготувала пропозиції щодо вдосконалення системи судоустрою та правосуддя в Україні.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав указ «Про Конституційну асамблею» 17 травня 2012 року. Згідно з документом, Конституційна асамблея - спеціальний допоміжний орган при Президентові України.

Голова асамблеї, перший Президент України Леонід Кравчук повідомив, що Конституційна асамблея планує у березні оприлюднити концепцію внесення змін до Основного Закону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212