Від 60 до 70 осіб загинули, сотні поранені під час вибуху на заводі добрив в американському місті Вест (Техас), повідомляє місцевий телеканал KWTX.

Також повідомляється, що поранено 200 осіб, 40 із них перебувають у критичному стані.

У Весті, де безпосередньо розташований завод, живуть 2,8 тисячі осіб. При цьому дим від пожежі, яка виникла після вибуху на заводі, може бути токсичним. Згідно з даними з відеозаписів, пожежа на заводі у Техасі передувала вибуху.

За словами очевидців, містечко схоже на зону воєнних дій.

Всього зруйновано близько 100 будинків. За попередніми даними, пошкоджено лікарню, горить школа. Через вибух у районі порушено енергопостачання. Є дані, що у пошкоджених будівлях заблоковані люди, повідомляє РІА «Новости».

Команди рятувальників, які прибули на місце НП, зайняли ціле футбольне поле. Влада ввела над містом безпольотну зону, щоб не перешкоджати польотам пожежних і медичних вертольотів.

Губернатор Техасу Рік Перрі, у свою чергу, розпорядився мобілізувати всі ресурси штату, щоб посприяти місцевій владі у ліквідації наслідків вибуху.

«Ми стежимо за розвитком подій і збираємо інформацію, яка продовжує надходити. Ми мобілізували ресурси штату для допомоги місцевій владі», - йдеться у заяві губернатора.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276