На сьогоднішньому засіданні Київрада планує внести зміни до міського бюджету. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявила заступник міського голови, секретар Київради Галина Герега.

За її словами, за рахунок субвенції з держбюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплоенергію, послуги водопостачання, доходи та видатки спеціального фонду буде збільшено на 1496,6 млн грн.

Також планується збільшити спеціальний фонд бюджету міста на 51 млн грн за рахунок надходжень коштів від пайової участі власників МАФів.

«Ці кошти будуть направлені на фінансування заходів з благоустрою Києва: на утримання зелених насаджень, виконання комплексу робіт з експлуатації, утримання міських доріг, дорожньо-транспортних споруд, комплексів бюветного водопостачання тощо», - уточнила Герега.

Також сьогодні Київрада планує внести зміни в програму економічного і соціального міста на 2013 рік.

За словами заступника міського голови, сьогоднішній порядок денний містить багато соціально значущих питань.

Крім того, депутати розглянуть перелік проектів рішень, що стосуються медичної реформи в столиці.

«Депутати мають розглянути 26 проектів, покликаних продовжити медреформу в Києві шляхом реорганізації амбулаторно-поліклінічних закладів у решти 8 районах міста», - повідомила чиновник.

Герега також зазначила, що на сьогоднішньому засіданні планується затвердити програму забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа на 2013-2015 рр..

«Мова йде про тих молодих людей, які досягли 18-річчя і змушені залишити дитячі будинки. У кращому разі таких дітей влаштовують в гуртожитки ПТУ, проте значна кількість їх просто опиняється на вулиці», - сказала вона.

Крім того, депутати розглянуть проект рішення про звернення Київради до Президента України, до Верховної Ради та Кабміну з приводу закріплення на законодавчому рівні норми про те, що право власності на квартири діти-сироти отримуватимуть тільки після досягнення 25-річного віку.

Всього Київрада розгляне 249 питань, з них 71 - загальні, 54 - питання власності і 124 - містобудування та землекористування.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133