У київського зоопарку немає коштів на розвиток. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив журналістам директор київського зоопарку Євген Кирилюк.

«У київського зоопарку багато проблем, ми про них знаємо і над ними працюємо. Але нашою основною проблемою залишається колосальний борг в 11 мільйонів», - зазначив він.

Директор поскаржився, що за минулий сезон, з травня по жовтень, зоопарк заробив всього 10 мільйонів гривень. «На розвиток зоопарку у нас грошей зовсім немає. Дай Бог, що б ми вийшли на наступний сезон з меншим обов'язком», - поскаржився глава зоопарку.

Крім того, він відреагував на критику журналістів з приводу завищених цін на закупівлю кормів для тварин і зазначив, що «зоопарк керується цінами статуправління».

Директор зоопарку підкреслив, що продукти закупляються в борг, і на сьогоднішній день він складає 2 млн 200 тис. грн. Також він поскаржився на відсутність складських приміщень для зберігання кормів і для зимових заготовок, підкресливши, що якість кормів повинна бути високою.

«Тварини коштують дорого, вони - надбання міста. Тому вивчаються (при закупівлі кормів) сертифікати якості землі. До того ж, якщо в інші установи м'ясо можна поставляти замороженим, то в зоопарк - тільки в сирому вигляді. Таких нюансів дуже багато – щодо тих же буряків і моркви», - підсумував Кирилюк.

Нагадаємо, столичний зоопарк поповниться новими тваринами - сірими тюленями. За словами директора зоопарку Євгена Кирилюка, привезти їх планують з польського зоопарку.

Як раніше повідомляв ForUm, у листопаді конкурсна комісія вибрала на посаду генерального директора комунального підприємства «Київський зоопарк» Євгена Кирилюка.


Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172