Під час проведення 4-го Київського міжнародного марафону, який стартує у столиці в неділю, 28 квітня, на Михайлівській площі, будуть вжиті посилені заходи безпеки. Охорону учасників заходу будуть забезпечувати Головне управління МВС Києва, столична ДАІ, служба безпеки марафону - загалом близько 300 працівників міліції. Про це повідомили у прес-службі Київського міжнародного марафону.

Очікується, що у марафоні візьмуть участь близько 2 тисяч учасників із 30 країн світу.

Уздовж траси марафону, яка проляже через весь центр міста, працюватимуть 180 співробітників ДАІ. Вулиці, якими пройде траса, будуть перекриті, проїзд автотранспорту буде заборонений 28 квітня з 08:00 ранку.

За словами голови оргкомітету Київського міжнародного марафону Дмитра Черницького, теракт, який стався під час проведення Бостонського марафону (США), підштовхнув організаторів Київського марафону ще більш відповідально підійти до питання безпеки учасників і глядачів заходу у Києві 28 квітня, повідомляє «УНІАН».

«Жорстокий теракт, вчинений на Бостонському марафоні, шокував усю бігову громадськість. Хто стоїть за терактом у Бостоні, кому потрібно було зруйнувати таке спортивне дійство як марафон - один із найдемократичніших спортивних заходів, поки не відомо. Ми глибоко співчуваємо всім потерпілим від цього акту тероризму. У Бостонському марафоні брали участь і бігуни з України, наші друзі. На щастя, вони не потерпіли. Український марафонець Андрій Оністрат теж фінішував на марафоні у Бостоні - з часом 2:47. Він своєчасно залишив зону фінішу - за 9 хвилин до вибухів. Події у Бостоні змушують нас по-новому, ще більш відповідально, підійти до організації безпеки проведення Київського міжнародного марафону. Ми усвідомлюємо всю нашу відповідальність за те, щоб марафон 28 квітня у Києві, куди з'їдуться учасники з усіх куточків України, різних країн світу, в якому будуть брати участь дорослі та діти і який відвідають тисячі киян і гостей столиці, пройшов спокійно, безпечно і став справжнім святом спорту і здоров'я», - зазначив Черницький.

У прес-службі нагадали, що в найближчі вихідні по всьому світу відбудеться близько 8 масових бігових заходів - марафонів і напівмарафонів, найпопулярніший із них - Лондонський марафон, який збере близько 50 тисяч учасників. У неділю, 28 квітня - день проведення 4-го Київського міжнародного марафону - пройде ще 5 масштабних міжнародних марафонів, зокрема, у Кракові та Дюссельдорфі.

Київський міжнародний марафон проводиться щорічно з 2010 року за підтримки київської влади та Федерації легкої атлетики міста Києва.

Нагадаємо, 15 квітня у другій половині дня на фінішній лінії Бостонського марафону у США прогриміло два вибухи. За інформацією іноземних ЗМІ, як мінімум 3 людини загинули і більше 140 потерпіли.

За попередніми даними Міністерства закордонних справ України, громадян України серед загиблих і потерпілих немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238