Засуджена Юлія Тимошенко знову не дала згоди на те, щоб було організовано її етапування у відповідності з усіма вимогами закону, повідомляє Державна пенітенціарна служба.

«Засуджена не дала згоди ні на етапування, ні на переведення її в колонію», - повідомив керівник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков після спілкування з Тимошенко.

За його словами, лікарі за зверненням пенітенціарної служби та згідно з її власною заявою з'ясовували позицію засудженої щодо переведення у колонію.

«Остання відмовилася в категоричній формі. Мені особисто така позиція не зрозуміла. Якщо є бажання їхати до суду і є висновки експертів про можливість за станом здоров'я брати участь у судовому засіданні, то не повинно бути заперечень щодо завершення стаціонарного перебування у лікарні. За таких умов для етапування немає ніяких навіть формальних перешкод. Однак ні... вона знову грає у гру - хочу, але не можу, і можу, але не буду», - пояснив керівник колонії.

За його словами, відмову засудженої від етапування заактували відповідним чином.

«Я ще раз хочу підкреслити, що її ніхто не чіпатиме. Якщо сама захоче, ми завжди готові, але її волі на етапування немає. Заяву про відсутність претензій до дій ДПтСУ вона також писати відмовилася», - додав він, акцентувавши увагу на тому, що всі дії пенітенціарної служби відповідають вимогам чинного законодавства, порушувати його пенітенціарна служба не збирається за будь-яких обставин.

«А до шантажу з боку засудженої ми вже давно звикли», - сказав Колпащиков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193