15 квітня відбулося перше засідання Наглядової ради Державного земельного банку (ДЗБ), на якому був призначений голова та члени правління Держзембанку. Як стало відомо ForUm'у із джерел у Наглядовій раді, головою правління ПАТ «Держзембанк» стала Світлана Скосирська, яка до останнього часу працювала на посаді Голови правління АКБ «Київ». Всього у правління банку ввійшло вісім осіб, у тому числі головний бухгалтер.

Джерело підкреслило, що перед Держзембанком поставлено складне завдання: запустити в роботу унікальну держструктуру, яка стане основою для відродження села, введе в дію ринкові механізми залучення фінансових ресурсів в АПК і налагодить ефективне управління державними землями сільгосппризначення.

Також стало відомо, що Держзембанк об'єднає в собі функції управління землями державної власності і фінансової підтримки дрібного та середнього аграрного бізнесу.

Найближчим часом планується розпочати розробку і прийняття нормативної бази, а також роботу з налагодження спільної діяльності суб'єктів ринку.

Біографія Світлани Скосирської.

Народилася у 1964 році.

Освіта: Запорізький Індустріальний Інститут (спеціальність - раціональне використання природних ресурсів та знешкодження промислових стоків, 1988 рік), Відкритий Університет Великобританії (Лондон, диплом МВА, 2010 рік), Міжнародний Інститут менеджементу ЛІНК (Москва, диплом МВА, 2011 рік).
Досвід роботи в банківській сфері - 13 років, останні два роки - глава правління АКБ «Київ». Заступник голови ради Незалежної Асоціації Банків України (НАБУ).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

849