Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький скептично оцінює доцільність реалізації проектів «Південний потік» і другої черги газопроводу «Ямал-Європа». Про це, як повідомляє прес-служба відомства, міністр заявив у рамках Енергетичного форуму в м. Лех (Австрія).

«Їхньою ефективною альтернативою є модернізація української газотранспортної системи за рахунок кредитів ЄБРР та Європейського інвестиційного банку, з можливою передачею в управління тристороннього консорціуму Україна-Росія-ЄС за участю зацікавлених європейських інвесторів», - зазначив міністр.

За його словами, така модернізація вимагає значно менших інвестицій, ніж будівництво Південного потоку, і забезпечить стабільний транзит російського газу до Європи, а в середньостроковій перспективі - і постачання українського газу, видобутого незалежними виробниками в рамках масштабних проектів на шельфі Чорного моря і з видобутку сланцевого газу .

Як раніше повідомляв ForUm, президент Росії Володимир Путін доручив «Газпрому» повернутися до опрацювання проекту газопроводу «Ямал-Європа-2» для постачань до Польщі, Словаччини та Угорщини.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377