Група вчених, використовуючи магнітно-резонансну томографію, дійшла висновку, що коли людина вперше чує пісню, активізуються ті зони головного мозку, які відповідають за задоволення.

Зазвичай ця область активізується завдяки конкретним речам - таким як їжа, секс або гроші.
«Але, що цікаво, ваші хвилювання й очікування пов'язані з чимось абсолютно абстрактним - зі звуком, який ви збираєтеся прослухати», - розповів доктор Велор Салімпур з дослідницького інституту Rotman.

Для того, щоб провести дослідження, результати якого вже опубліковані в журналі Science, вчені зібрали майже два десятки волонтерів у Монреальському центрі неврології при університеті McGill. Всім їм дали прослухати 60 нових зразків музики відповідно до їхніх уподобань.

Прослухавши 30-секундні уривки музичних композицій, вони мали можливість придбати їх повністю в інтернет-магазині. Усе це відбувалося в апараті для МРТ.

Помічаючи, як «загоряються» ділянки мозку, вчені припускали, купить слухач пісню чи ні, повідомляє «Бі-бі-сі».

«Поки вони слухають музику, ми можемо спостерігати за діяльністю їхнього мозку і з'ясувати, наскільки їм подобається ця музика, навіть перш ніж вони нам щось скажуть», - розповів доктор Салімпур.

Вчені також помітили, що мозковий центр задоволення в момент прослуховування взаємодіє з іншого областю, де зберігається інформація про музику, яку люди вже чули раніше.

«Ця частина мозку унікальна у кожної людини, тому що в минулому всі ми чули різну музику», - пояснив доктор Салімпур.

Тепер дослідники хочуть з'ясувати, як цей процес впливає на наші музичні смаки, і можливо з діяльності нашого мозку пояснити, чому людям подобаються різні стилі музики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449