Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун звернувся до лідера КНДР Кім Чен Ина із закликом утриматися від подальшої ескалації напруженості між двома державами на Корейському півострові і сконцентруватися на мирі між Південною Кореєю і КНДР, передає в п'ятницю телеканал CNN.

В інтерв'ю телеканалу Пан Гі Мун підкреслив, що звернувся до Кім Чен Ина не тільки як генсек ООН, але й як громадянин республіки Корея.

«Я звернувся до нього із закликом утриматися від подальших провокаційних кроків і вжити більше дій для підвищення рівня життя свого народу, а також для досягнення миру і об'єднання держав на Корейському півострові», - сказав Пан Гі Мун.

Генсек ООН зазначив, що у своєму зверненні до північнокорейського лідера він дав ясно зрозуміти про готовність відвідати КНДР, якщо його візит буде корисний для координації дій між сторонами, зокрема, для Південної Кореї і США, передають РІА «Новости».

Останнім часом спостерігається ескалація напруженості у відносинах між КНДР і Південною Кореєю. Раніше КНДР попередила, що у разі військової провокації проти неї Пхеньян відповість за «законами воєнного часу». У свою чергу Сеул заявив про розробку плану з нанесення превентивного удару у разі виникнення прямої загрози безпеці країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264