Заступник глави Адміністрації Президента України Сергій Ларін заявляє, що обговорення концепції реформи місцевого самоврядування завершиться вже через півроку.

«Загалом обговорення має завершитися через півроку. Звичайно, будь-яка реформа - це ламання, чиновникам у регіонах легше сидіти в кабінеті. А перетворення заплановані дійсно комплексні, масштабні. Їм доведеться рухатися, виходити зі своїх кабінетів, спілкуватися з людьми, вникати в їхні повсякденні проблеми, звітувати перед жителями», - зазначив Ларін.

За його словами, документ розробляється не Адміністрацією Президента, а асоціаціями самоврядування при координуванні Міністерства регіонального розвитку. Він підкреслив, що документ повинен пройти обговорення на всіх рівнях самоврядування.

«Це принципова позиція: її у жодному разі не можна нав'язувати. Потрібно, щоб її розглянула вся громада: депутати облради та району, сільські голови. З хорошої справи не повинна вийти «кампанійщина», це не рознарядка»! - цитує Ларіна «Комсомольська правда в Україні».

«У кожне село мають приїхати люди з області, пояснити, в чому суть реформи, і на місцях вже люди визначили б, що саме в ідеї їм потрібно. Проект повинен пройти народне схвалення - або несхвалення - з внесенням змін», - сказав він.

Ларін зазначив, що основна ідея реформи - це створення єдиних умов отримання людиною послуг, незалежно від місця проживання. «Діти повинні ходити в нормальний ДНЗ (в місті діток буде побільше, а сільських десятка два-три набереться). У школах повинні бути спортзал, комп'ютер, кваліфіковані викладачі, гарне медобслуговування», - сказав Ларін.

Як повідомляв ForUm, в Адміністрації Президента України пропонують м'яку модель реформи місцевого самоврядування.

Тим часом Президент України Віктор Янукович розкритикував нинішню систему самоврядування і заявив, що найближчим часом в Україні буде затверджена Концепція розвитку місцевого самоврядування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330