Завдяки розвитку сучасних технологій та науки Україна зможе швидше вибратися із кризи. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив у ході зустрічі з переможцями чемпіонату з IT-технологій.

«Ситуація у світі надзвичайно складна. Якщо навіть така країна, як Кіпр, раптом стає банкрутом, то це вже потужний сигнал, що далеко не все в порядку. Проблеми, які сьогодні є у світовій економіці, говорять про те, що вони не виникли у зв'язку з тими діями, які спостерігалися у 2005-2006 роках, а говорять про те, що вони фундаментальні і закладалися не 5 і не 10 років тому. Відповідно, і для їх вирішення необхідно не 1-2 роки», - заявив він.

За словами прем'єра, Україна у процесі реформування також зазнала впливу ситуації, що склалася у світовій економіці. «Тому ми приділяємо велику увагу науці, сучасним технологіям і вважаємо, що завдяки розвитку цих напрямів зможемо більш швидко вибратися із кризи. Ми намагаємося знайти, чим Україна може бути цікава світові, яку нішу вона може зайняти на жорсткому конкурентному ринку і як надійніше на ньому вистояти», - зазначив Азаров.

Він підкреслив, що, як показує практика інших країн, якщо такі рішення знаходяться, то держава живе благополучно десятки років.

При цьому Азаров зазначив, що рішення, прийняті сьогодні урядом, досить складні. «Але у цих умовах боязнь зробити помилку - це злочин, а зайняти позицію і нічого не робити, щоб тебе не критикували, це шлях в нікуди. Тому дуже важливо вчасно приймати ці рішення, не відтягуючи і не боячись ризиків. Ми зараз рухаємося вперед. Я хотів би, щоб молодь була впевнена, що у нас хороше майбутнє. Сьогодні ми закладаємо цей фундамент», - підсумував прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що в Україні необхідно відродити культ науки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260