Президент України Віктор Янукович вважає обов'язком зберегти пам'ять про мільйони безневинно загиблих у фашистських концтаборах. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, йдеться у зверненні Президента з нагоди Міжнародного дня визволення в'язнів фашистських таборів.

«Сьогодні ми з болем у серці згадуємо тих, хто навіки залишився за колючим дротом гітлерівських концтаборів, низько вклоняємося перед мужніми людьми, які наперекір всім смертям зуміли вистояти у фашистському полоні», - зазначив Янукович.

Президент підкреслив, що історія жертв нацистських переслідувань - це жахи війни, страждання на чужині, боротьба в лавах антифашистського опору. «Незважаючи на важкі випробування, ці сильні духом люди гідно пройшли свій тернистий шлях, внесли вагомий внесок у відновлення зруйнованої країни», - заявив Глава держави.

«Наш святий обов'язок - зберегти пам'ять про мільйони безневинно загиблих у фашистських концтаборах, створити для колишніх ув'язнених належні умови життя, забезпечити необхідні захист і підтримку, оточити теплом і увагою», - додав Янукович.

Також він висловив глибоку подяку за величний подвиг і самовідданість, проявлені заради майбутніх поколінь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220