Фінська поліція помилково внесла президента Росії Володимира Путіна до секретного списку розшукуваних злочинців.

За даними Associated Press, Путіна помістили в цей список за його контакти з членами байкерського клубу «Нічні вовки», проте сам президент Росії ні в яких злочинах у Фінляндії не підозрюється.

Прес-секретар національного управління поліції Робін Лардот заявила журналістам, що даний запис у реєстрі був помилкою, і ім'я Путіна незабаром видалили зі списку.

Як зазначає агентство, теоретично главу російської держави могли б заарештувати на кордоні з Фінляндією, якби його ім'я звідти не прибрали.

Міністр внутрішніх справ Фінляндії, у свою чергу, передав свої «щирі вибачення» президенту Росії за помилковий запис, повідомляє «Газета.ру».

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент з іронією поставився до внесення його імені поліцією Фінляндії в секретний список розшукуваних злочинців.

«Це не вимагає якоїсь відповіді. Наскільки ми знаємо, фінська сторона сама вчасно цю помилку виявила. Там ведеться відповідна перевірка, тому я не думаю, що тут потрібні якісь додаткові дії. Фіни самі вже відреагували і вибачилися», - сказав Пєсков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324