Президент України Віктор Янукович пропонує міністру культури Леоніду Новохатьку вирішити питання про присвоєння Львівській національній галереї мистецтв імені її колишнього директора Бориса Возницького. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Підтримуючи ініціативу, викладену в зверненні трудового колективу про присвоєння імені Бориса Возницького Львівській національній галереї мистецтв, прошу вас особисто докласти зусиль для вирішення цього питання, а також розглянути можливість започаткування премії його імені за внесок у збереження національної культурної спадщини», - йдеться у листі Януковича.

«Цей видатний діяч зробив безцінний внесок у збереження та примноження національного культурного надбання та популяризацію українського мистецтва. Він самовіддано присвятив себе музейній справі, становленню та розвитку Львівської галереї, яка під його багаторічним керівництвом стала відомим центром культури», - підкреслив Президент.

У прес-службі зазначили, що з проханням вирішити питання про присвоєння Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького до Глави держави звернувся трудовий колектив закладу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221