Оперативники лінійного управління Київського метрополітену на станції «Площа Льва Толстого» затримали кишенькового злодія. Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України в м. Києві.

За інформацією помічника начальника ЛУ Київського метрополітену Наталії Керницької, злодієм виявилася 26-річна уродженка Закарпатської області, раніше не судима, безробітна.

«Під час чергового відпрацювання станції «Площа Льва Толстого» оперативники помітили дівчину, яка поводилася дуже підозріло. Побачивши правоохоронців, вона почала нервувати і стрімко виходити з метро, ​​ але не встигла», - зазначила Керницький.

У ході поверхневого огляду у дівчини знайшли гаманець з документами і грошима у розмірі 2300 гривень. «Дівчина запевняла правоохоронців, що це її особистий гаманець, але водійські права, студентський квиток та інші документи, які були в ньому, свідчили про інше», йдеться у повідомленні.

Поки правоохоронці встановлювали особу підозрюваної, у лінійне управління з заявою звернулася 21-річна студентка, яка відразу ж впізнала свої особисті речі.

Дівчина розповіла, що отримала гроші від батьків і мала заплатити за своє навчання в університеті.

Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження щодо ч.1 ст.185 Кримінального Кодексу України (крадіжка).

Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215