Україна і Туреччина планують підписати угоду про зону вільної торгівлі до 2014 року, повідомили у прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Згідно з повідомленням відомства, міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов взяв участь в Турецько-Арабському форумі, в ході якого підкреслив, що в 2013 році готується до підписання угода про вільну торгівлю між Україною і Туреччиною.

Міністр упевнений, що угода сприятиме диверсифікації структури торгівлі, активізації всього спектру ділової активності, запобігатиме виникненню будь-яких економічних або бюрократичних перешкод у відносинах між країнами.

«Ми - Україна, Турецька Республіка, арабські країни - потрібні один одному. Давайте ближче знайомитися, співпрацювати і активніше реалізовувати взаємовигідні спільні проекти», - зазначив Прасолов.

Мінекономіки підкреслює, що в даний час Туреччина фактично є другим, після Росії, торговим партнером України у Чорноморському басейні.

За підсумками 2012 року оборот торгівлі товарами і послугами між Україною і Туреччиною збільшився на 8,3% і склав 6,150 млрд доларів, що на 469,5 млн більше, ніж у 2011 році.

При цьому сальдо торгівлі товарами та послугами за підсумками 2012 року, як і в 2011 році, було позитивним і склало 1,5937 млрд доларів.

Мінекономіки також повідомляє, що, починаючи з 1 січня 2012 року, спостерігається приріст турецьких інвестицій, який склав 106,4 млн доларів.

Станом на 1 січня 2013 року в економіку України залучено 189,4 млн доларів інвестицій з Туреччини, що становило 0,3% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій в українську економіку.

Як повідомляв ForUm, товарообіг між Україною і Туреччиною збільшився на 8,3%

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302