Місія Міжнародного валютного фонду, яка завершила свою роботу в Україні, має намір продовжити в найближчі тижні діалог з Україною щодо співробітництва в рамках нової програми «стенд-бай». Про це заявив глава місії Крістофер Джарвіс.

«Місія провела продуктивні дискусії з представниками української влади щодо напрямів економічної політики, підтримку якої міг би надати МВФ у рамках угоди «стенд-бай», - йдеться в заяві Джарвіса, повідомляє «УНІАН».

За його словами, основними елементами нової програми мали б стати заходи, спрямовані на скорочення фіскального дефіциту та дефіциту рахунку поточних операцій, реформування банківського та енергетичного сектора з метою створення в Україні умов стабільного економічного зростання та створення нових робочих місць.

«Місія досягла хорошого прогресу в обговорених питаннях, і в найближчі тижні наш діалог матиме продовження», - сказав Джарвіс.

Нагадаємо, Україна розраховує на підписання угоди про відкриття нової кредитної лінії stand by у розмірі близько $15 млрд.

Місія МВФ прибула в Україну для обговорення цього питання 27 березня і завершила свою роботу 9 квітня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210