Прем'єр-міністр України Микола Азаров наказав організувати прибирання сміття в країні до Великодня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він сказав, відкриваючи засідання уряду.

«Хочу почати з прозової, але абсолютно необхідної справи - країну потрібно прибрати після зими. У нашому домі, в Україні, повинен бути порядок. Сніг розтанув, і виявилося, що за довгу зиму на наших вулицях, у дворах, на узбіччях доріг, парках накопичилося багато сміття», - підкреслив прем'єр.

Азаров зазначив, що обсяг робіт значний, але все сміття потрібно прибрати до великодніх свят. Крім того, він акцентував увагу на необхідності навести порядок у місцях поховання воїнів Другої світової війни і біля пам'ятників до Дня Перемоги. Глава уряду попередив, що спецкомісії перевірять готовність регіонів до святкування 9-го Травня.

Прем'єр також зажадав від керівників міністерств і відомств, держадміністрацій, підприємств, а також ректорів вузів показати приклад господарського підходу до прибирання своїх територій. Він порадив провести дні навколишнього середовища і попросив голів міст, сільрад забезпечити громадян відповідним інвентарем.

«Щоб усім громадянам, і громадським організаціям, хто хоче - допоможе (взяти участь у прибиранні - Ред.) надати інвентар, транспорт для вивезення сміття та посадки дерев, квітів», - сказав прем'єр.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331